کارت شبکه چیست؟ این کارت را در سیستم یک شبکه به عنوان کارت اینترنت نیز می شناسند از آن با نام های Network Adapter و NIC و Network Card یاد می کنند. هر یک از این کارت ها برای اتصال به اینترنت نیز مورد استفاده قرار می گیرند و امور اتصال یک شبکه را تکمیل […]
کارت شبکه چیست؟ این کارت را در سیستم یک شبکه به عنوان کارت اینترنت نیز می شناسند از آن با نام های Network Adapter و NIC و Network Card یاد می کنند. هر یک از این کارت ها برای اتصال به اینترنت نیز مورد استفاده قرار می گیرند و امور اتصال یک شبکه را تکمیل می کنند. برخی از کارت ها به عنوان واسط شبکه به کار رفته و در مادربرد کامپیوتر به صورت کارتی تعبیه می شوند. با به کارگیری کارت های شبکه عملکرد شبکه بهبود می یابد.
کارت شبکه چیست؟
کارت شبکه چیست؟ این کارت استفاده از اینترنت در سیستم کامپیوتر را میسر می سازد و در اکثر سیستم های کامپیوتری شبکه ای و خانگی به کار رفته است. استفاده از Network Adapter و NIC و Network Card در صنایع نظامی و صنعتی امروز نیز رایج شده و هر یک قابلیت های ویژه ای در این حوزه ها به همراه دارند. این قطعه سخت افزاری در چندین مدل مختلف وارد عرصه های فناوری شده و هر یک کارایی ویژه ای دارند.
مدل های جدید این کارت ها با قابلیت های به روز و پشتیبانی از دایرکت مموری در اختیار مهندسین شبکه قرار می گیرند و در حوزه ترافیک شبکه و پارتیشن بندی یکی از مهمترین ها به شمار می روند. امروزه این کارت در میان انواع تجهیزات فعال شبکه به صورت یک تراشه سخت افزاری تولید شده و به صورت مجزا هم عرضه می شوند. در صورت نیاز می توانید کارت های جانبی برای شبکه خود خریداری کرده و برای برقراری اتصالات بهتر به کار ببرید.
تفاوت کارت شبکه FLR و کارت شبکه T (ترابایت)
کارت شبکه چیست و چه مدل هایی دارد؟ کارت های شبکه دارای انواع مختلفی هستند و با روش های متفاوتی دسته بندی می شوند. یکی از دسته بندی های اساسی این کارت ها مربوط به کارت های flr و ترابایت است که تعاریف خاص خود را در این حوزه دارد. هر کارت flr به صورت تکی بر روی سرور نصب می شود و کاربران می توانند تنها یکی از این کارت ها را در محفظه مورد نظر تعبیه کنند. کارت های ترابایت یا تی تنها بر روی رایزر نصب می شوند و برای استفاده از آن ها باید از اسلات استفاده شود.
این دسته از تجهیزات اکتیو شبکه عملکرد یکسانی دارند و از نظر مجموعه وظایف تفاوت چندانی نخواهند داشت. شکل ساختاری کارت های اف ال آر و ترابایت با هم متفاوت است که مهمترین وجه تمایز این تجهیزات محسوب می شود.
انواع کارت شبکه (Network Card):
تا به این جا متوجه شدیم کارت شبکه چیست و چه کاربردهایی دارد؛ آشنایی با انواع دسته بندی های این کارت ها به شما کمک می کند که استفاده بهتری از این تجهیزات داشته باشید. برخی از انواع دسته بندی های کارت های شبکه را در این قسمت مشاهده می کنید:
-
کارت شبکه PCI Adapter
کارت وایرلس یا PCI Adapter یکی از پرکاربردترین دسته بندی های این تجهیزات به شمار می رود. این دسته از تجهیزات شبکه برای سرورها و کامپیوترهای دسکتاپی قابل استفاده هستند. نصب این کارت ها بدون دردسر انجام می شود و کاربران را با مشکلی روبرو نمی کند. در پاسخ به این سوال که کارت شبکه چیست بیش از هر چیز به قابلیت های PCI Adapter پرداخته می شود.
-
کارت PCMCIA یا PC Card
انواع کارت PCMCIA یا PC Card در نوت بوک ها و لپ تاپ ها به کار می روند و جایگزاری آن ها بسیار ساده است. هر یک از این کارت ها در دسته کارت شبکه وایرلس طبقه بندی شده و کارایی ویژه ای در این حوزه دارند. در برخی موارد پرسیده می شودکه جایگزین این کارت شبکه چیست؟ در این وضعیت اغلب مینی پی سی ها مورد استفاده قرار می گیرند.
-
کارت شبکه Mini PCI
Mini PCI یا کارت وایرلس مینی پی سی یک مدل پرکاربرد از کارت های شبکه امروزی است که در نوت بوک ها و لب تاب های امروزی به کار می رود و نصب ساده ای دارند. با وجود نصب و جایگزاری ساده این تجهیزات شبکه برای استفاده از آن ها باید دانش کافی داشته باشید. استفاده از کارت شبکه وایرلس Mini PCI نیاز به فضای خالی در سیستم خواهد داشت.
-
کارت شبکه Compact Flash یا CF
در میان کارت های شبکه بی سیم مدل Compact Flash یا CF یکی از کاربردی ترین ها است و بسیاری از نیازهای کاربران را برآورده می سازد. برای آشنایی با این که قابلیت های این کارت شبکه چیست باید به کاربری این تجهیزات دقت داشته باشید. استفاده از Compact Flash یا CF بیشتر در سیستم لپ تاپ ها و کامپیوترهای دستی انجام می شود و در سیستم های کوچک کارایی دارند.
-
کارت شبکه مدل یو اس بی
کارت شبکه چیست و مدل پلاگ اند پلی آن چگونه عمل می کند؟ استفاده از این کارت شبکه بسیار ساده است و برای این منظور تنها باید یک پورت یو اس بی در سیستم مورد نظر در اختیار داشته باشید. استفاده ساده از این مدل کارت شبکه بسیاری از مهندسین را برای نصب این کارت ها در سیستم شبکه های بزرگ و کوچک ترغیب می کند.
با این وجود برای استفاده از آن باید یکی از پورت های سیستم کامپیوتری اصلی درگیر شود و این مسئله گاها محدودیت هایی به وجود می آورد. این کارت ها ابعاد کوچکی دارند و نگهداری از آن ها بسیار ساده انجام می گیرد. اغلب آن ها به صورت یک فلش مموری ساده طراحی شده و جا به جایی راحتی در سیستم شبکه های امروزی دارند.
نتیجه گیری
در این بخش در رابطه با این که کارت شبکه چیست و با چه قابلیت هایی در دسترس مشتریان قرار می گیرد نکاتی را بررسی کردیم. هر یک از انواع دسته بندی های این کارت ها برای برخی مصارف در سیستم شبکه های امروزی مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید این کارت ها را با ابعاد و اندازه های مختلفی خریداری کرده و در سیستم های مختلف کامیپوتری به کار ببرید. برای استفاده از هر کارت شبکه به یک اسلات مخصوص نیز نیاز خواهید داشت.