• شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
  • info@imennet.net
مشاوره رایگان 02174391800
تکنسین شبکه کیست و چه وظایفی دارد؟

تکنسین شبکه کیست؟ شخصی که وظیفه حفظ و نگهداری از یک شبکه کامپیوتری را بر عهده دارد. زیرا در این شبکه ها کلیه اطلاعات یک سازمان، شرکت و... درج می شوند و حفظ آن ها در میان وظایف تکنسین شبکه جای می گیرد. این مهندسین در زمینه پشتیبانی شبکه کرج نیز خدمات شایانی ارائه می دهند. در هر شبکه ای حضور این افراد کار بلد ضرورت دارد. با وجود آن ها هر گونه اختلال در سیستم شبکه، به سادگی رفع خواهند شد. این افراد کلیه سیستم های کامپیوتری و اطلاعات آن ها را در دسترس دارند.

در هر شبکه بروز برخی اختلالات یک امر بدیهی است که تکنسین شبکه در راستای رفع آن ها تلاش می کند. فراموشی رمز عبور یکی از این مشکلات رایج محسوب می شود که بسیاری از شبکه ها را دچار اختلال کرده است. همچنین نیاز به نصب نرم افزارهای جدید، توسط این افراد انجام می شود. مشکلاتی از قبیل ویروسی شدن کل شبکه یا برخی از فایل ها نیز با استفاده از مهارت های تکنسین شبکه به سهولت از بین می روند. در ادامه با مهمترین وظایف هلپ دسک ها بیشتر آشنا می شوید.

شرح وظایف کارشناس شبکه

هلپ دسک یا تکنسین شبکه، وظایف مهمی در حیطه کاری یک شرکت بر عهده دارد. این افراد برای پیشبرد بهتر امور، با سایر اعضای مجموعه در ارتباط هستند و مشکلات موجود را از بین می برند. این تعامل برای حل مشکلات کامپیوتری و شبکه موجود از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. ارائه خدمات مشاوره برای مجموعه کاری نیز از وظایف مهم هلپ دسک محسوب می شود.

به علاوه تجهیزات پسیو شبکه و تجهیزات سخت افزاری موجود در یک سازمان یا شرکت، هر چند وقت یک بار به تعمیر و نگهداری نیاز دارند و برای این منظور باید به تست و تعمیر دوره ای آن ها اهمیت دهید. این مسئله نیز در میان وظایف تکنسین شبکه دسته بندی می شود. در مواقع مورد نیاز، تکنسین شبکه بسته به شرایط موجود و مشکلات پیش آمده، به صورت حضوری در محل به رفع اختلالات ایجاد شده می پردازد. برای کم کردن مشکلات موجود در شبکه نیز، این افراد فایل های آموزشی ای را در اختیار کارکنان قرار می دهند که راهنمای مناسبی برای کار با سیستم محسوب می شوند.

انجام درخواست های کارمندان و رسیدگی به نیازهای آن ها نیز در میان وظایف کارشناس شبکه جای می گیرد. این افراد مسئولیت بالایی در قبال افراد سازمان بر عهده دارند. متعهد بودن و راز دار بودن تکنسین شبکه نیز از مهمترین ویژگی ها و خصوصیات این افراد است. هر یک از این مهندسین، وظیفه پشتیبانی از اطلاعات موجود و بکاپ گیری از شبکه را نیز بر عهده دارند. در برخی موارد نیز هلپ دیسک شبکه، بر اساس تغییرات موجود کل آرایش و چیدمان سیستم را تغییر می دهد. این افراد برای یافتن راهکارهای ارتفا شبکه نیز در تلاش هستند.

توانایی های مهندس شبکه

وظایف تکنسین شبکه در حیطه های مختلفی طبقه بندی می شود که برای عمل به هر یک باید از توانایی های به خصوصی برخوردار باشد. به طور کلی تکنسین شبکه باید مدارکی مرتبط به کار با شبکه در دست داشته باشد. در این زمینه داشتن مدرک فناوری اطلاعات یا آی تی یکی از مهمترین نیازها است. مدرک مهندسی برق نیز در این زمینه بسیار تاثیر گذار است و دانش و مهارت فرد را افزایش می دهد.

تکنسین شبکه کیست

علوم کامپیوتری و مهارت های این حوزه در میان وظایف تکنسین شبکه جای می گیرند و در دست داشتن مدارک مربوط به این مهارت ها برای یک تکنسین حرفه ای الزامی است. توانایی های سخت افزاری و نرم افزاری تکنسین شبکه نیز همیشه مورد توجه قرار می گیرند و از الزامات کار این افراد محسوب می شوند. هر یک از این افراد باید با نرم افزارهای مربوط به مخابرات نیز آشنایی داشته باشند و در این زمینه نیز اطلاعات خود را تکمیل کنند. در این خصوص مهارت های تجربی و حرفه ای مهندس نیز مورد توجه قرار می گیرد.

وظایف تکنسین شبکه، بر اساس بزرگی یا کوچکی شرکت و سازمان مورد نظر تعیین می شود. هر چه تکنسین شبکه تجربه کاری بیشتری داشته باشد، خدمات پشتیبانی وی وسعت بیشتری خواهند داشت و برای هر سازمانی مناسب خواهد بود. با افزایش دانش تجربی تکنسین، توانایی او برای حل کردن مشکلات بزرگ و کوچک سیستم افزایش می یابد. توانایی تعمیرات شبکه در محل و تعمیر قطعات و بخش های مختلف انواع سخت افزارهای شبکه نیز به دانش تجربی فرد بستگی دارد. هر چه فرد در زمینه علوم شبکه تجربه بیشتری داشته باشد، بی شک توانایی تیم وورک و انجام فعالیت های گروهی او نیز بالاتر خواهد بود.

آشنایی با انواع تکنسین شبکه

وظایف تکنسین شبکه در یک سیستم، تعیین کننده نوع فعالیت های این افراد است. در این خصوص هر یک از این افراد در حوزه های خاصی از راه اندازی شبکه های کامپیوتری فعالیت می کنند. مهمترین عناوین شغلی تکنسین شبکه در دو دسته زیر جای می گیرند:

1. دسکتاپ ساپورت

این تکنسین برای حل مشکلات سخت افزاری نرم افزاری فعالیت می کند و خدمات وی بیشتر در این حیطه ارائه می شوند. این افراد در هر تیم شبکه وظایف مهمی را بر عهده دارند. عیب یابی در شبکه یکی از مهمترین اصول محسوب می شود. برخی از ایرادات توسط تکنسین اصلی شبکه شناسایی نمی شوند و در این خصوص از تکنسین دسکتاپ ساپورت کمک گرفته می شود. این مشکلات در برخی از تجهیزات یک سازمان ایجاد شده و کل شبکه را با مشکل رو به رو می کنند. دستگاه های پرینتر، فکس و... هر یک گاها با ایراداتی مواجه می شوند که برای حل آن ها باید از مهارت های این تکنسین ها کمک گرفته شود.

2. تیم سرورها

این تکنسین ها یک وظیفه کلی در سیستم شبکه دارند. وظیفه شناسایی و حل مشکلات موجود در یک شبکه در حیطه کاری این افراد جای می گیرد. مشکلات رایج در پایگاه های دیتا بیس و داده های شبکه، سیستم های مدیریت محتوا، مشکلات مربوط به حساب های اعضا از رایج ترین مسائلی مربوط به این تکنسین ها محسوب می شوند.

علل اهمیت وظایف تکنسین شبکه

تکنسین شبکه وظایف مهمی بر عهده دارد که سبب ارتقای خدمات شبکه در تهران مورد نظر می شوند. این تعریفی کلی از مزایای کار یک تکنسین حرفه ای محسوب می شود. برای موفقیت در یک کسب و کار باید رضایت مشتریان و پشتیبانی صحیح و اصولی از شبکه به عنوان یک فاکتور تعیین کننده مد نظر قرار بگیرند. در سال های اخیر هر مجموعه کوچکی با استفاده از خدمات یک هلپ دسک هدایت می شود. چرا که اهمیت استفاده از خدمات این رده های شغلی برای همه سازمان های معتبر اثبات شده است.

تکنسین کیست

در برخی از سازمان های بزرگ، از چند هلپ دسک برای راهنمایی و پشتیبانی شبکه استفاده می کنند. در ادامه با برخی از دلایل اهمیت وظایف تکنسین شبکه بیشتر آشنا می شوید:

1. رضایت بیشتر مشتریان

حضور یک تکنسین شبکه حرفه ای در شرکت و کسب و کار شما برای پیشرفت در امور کاری یک مسئله مهم تلقی می شود. به خصوص اگر کسب و کار شما با امر فروش سر و کار دارد، اهمیت حضور هلپ دسک بیشتر احساس می شود. هر مشتری نقش یک مبلغ را برای سازمان و شرکت شما بر عهده دارد و به این ترتیب جلب رضایت او از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. رضایت یا عدم رضایت مشتریان در راستای کاهش یا افزایش فروش محصولات در کسب و کارها عمل می کند. جلب رضایت مشتریان، تنها با رسیدگی به موقع تکنسین شبکه و پاسخ به سوالات آن ها امکان پذیر است.

2. افزایش کیفیت خدمات

مشتریان بازخوردهای خود را به خدمات موجود در سایت ارائه می دهند و سایت هایی که با حضور تکنسین شبکه هدایت می شدند، بازخورد کیفیت بیشتری دارند. حضور یک تکنسین کاربلد برای آگاهی از نظرات مشتریان نیز ضرورت دارد. به این ترتیب نیازهای مشتریان برای شرکت ارائه دهنده مشخص می شوند و به این ترتیب ارائه خدمات با کیفیت بیشتری انجام می گیرد.

3. پیشرفت کارکنان

وقتی کارشناسان سریع تر و قوی تر به نیازهای کارکنان پاسخ دهند، در روند کار خود پیشرفت می کنند. با وجود تکنسین شبکه یا هلپ دسک، بی شک کسب و کار شما نیز رونق بیشتری می یابد و در امور حرفه ای خود پیشرفت خواهید کرد. با وجود این افراد کار به صورت حرفه ای تری انجام می گیرد. در این صورت دیگر کارکنان در صورت بروز مشکل، مجبور به ترک محل کار خود نخواهند بود و با ارسال یک ایمیل یا پیام ساده مشکل خود را حل می کنند.

با حضور این افراد انجام کارها به صورت حرفه ای تر صورت می گیرد. تیم های پشتیبانی به صورت همزمان چند موضوع را بررسی کرده و مشکلات موجود در آن ها را رفع می کنند. همچنین مشکلات در زمان کوتاه تری حل می شوند. مشکلات پیش آمده در پایگاه داده های هلپ دسک ذخیره شده و در صورت بروز مشکلات مشابه، راه حل رفع آن در زمان کمتری پیدا می شود.

چگونه یک تکنسین شبکه حرفه ای شویم ؟

تکنسین شبکه تخصص بسیار بالایی دارد و بر فن آوری های جدید سرمایه گذاری می کند. حضور این افراد در شرکت ها و سازمان های خصوصی و ارگان های رسمی روز به روز افزایش می یابد. این شغل در حوزه آی تی یکی از پر اهمیت ترین ها است. کارشناسان شبکه، وظایف پیچیده تری نسبت به ادمین داشته و بهبود امور و طراحی شبکه را بر عهده دارند.

ایجاد و پیاده سازی سیستم های فیزیکی و وایرلس در شبکه، عیب یابی شبکه و حفظ یکپارچگی سیستم، از اهداف یک تکنسین حرفه ای است. سطح تجربه و میزان تحصیلات این افراد نیز از جمله مهمترین مواردی است که برای تعیین میزان مهارت آن ها مورد توجه قرار می گیرند. اگر علاقه مند به شرکت در این حوزه های کاری هستید، بهتر است که از چند قاعده در این زمینه پیروی کنید. در ادامه با قابلیت های تکنسین شبکه حرفه ای بیشتر آُشنا می شوید.

1. دریافت مدرک کارشناسی در زمینه تکنسین شبکه :

شرکت های خصوصی و دولتی اغلب به دنبال کارشناسان تحصیل کرده شبکه می گردند. از این رو داشتن مدرک تحصیلی یکی اصل مهم برای یک تکنسین شبکه محسوب می شود. این مدرک در حوزه علوم کامپیوتری، مهندسی کامپیوتر، سیستم های اطلاعاتی و دیتا سنتر و... اخذ می شود و بسته به شغل مورد نظر و نیازهای موجود در آن، تا رتبه های عالی تر نیز ادامه خواهد داشت. کسب مقام کارشناسی ارشد برای تکنسین شبکه، مقادیر پرداختی و جایگاه او را در سازمان ها بالاتر می برد.

2. کسب تجربه کاری در حوزه علوم کامپیوتر :

در این حوزه کاری تنها اتکا به مدارک تحصیلی کافی نیست. این افراد باید مهارت های کاری حوزه اطلاعات را بیاموزند و در این زمینه دوره های کارآموزی را نیز طی کنند تا تجربه کافی را به دست آورند. برای کسب این مهارت ها، اطلاع از مفاهیم پایه نیز ضرورت دارد. سپس با حضور در عرصه های کاری، مهارت های فناوری اطلاعات تقویت شده و تجربه مورد نیاز به صورت عملی کسب خواهد شد.
هر تکنسین شبکه بر اساس دانش و مهارت های خود، مسیر مشخصی را طی می کند و مرحله به مرحله در این زمینه پیشرفت خواهد کرد. این افراد ابتدا به عنوان متخصص شبکه، مشغول به فعالیت می شوند. ( network specialist )

مرحله بعدی استخدام به عنوان ادمین شبکه است. این رده شغلی با نام network administrator شناخته می شود. در مرحله بعدی شغل ادمین، به تکنسین شبکه ارتقا می یابد. تحلیلگر شبکه یا network analyst نیز یکی از مهمترین مشاغل عرصه شبکه است. در مرحله بعدی فرد از تحلیلگر به مدیر شبکه ارتقا می یابد. سپس فرد به کارشناس شبکه تبدیل می شود. پس از کسب تجربیات کافی و به دست آوردن اطلاعات لازم، کارشناس شبکه به عنوان معمار راهکارهای حل شبکه نیز شناخته می شود و به این مقام ارتقا می یابد.
تکنسین شبکه

کسب گواهینامه های فنی در حوزه کاری تکنسین شبکه

تکنسین شبکه برای حضور در عرصه های کاری، نیاز به اخذ مدارک فنی و حرفه ای و تخصصی بسیاری دارد. این دوره ها برای تکمیل اطلاعات این افراد بسیار مورد توجه قرار دارند. شرکت در این دوره ها افراد را با مفاهیم اساسی مانند سیستم عامل ها، امنیت اطلاعات، مدیریت شبکه، ضروریات برنامه نویسی و... آشنا می کند. گواهینامه های مهمی در این زمینه به افراد ارائه می شوند که مهر تاییدی بر مهارت های این افراد محسوب می شوند.

گواهینامه های مایکروسافت و سیسکو یا سیتریکس از محبوب ترین مدارک در این عرصه محسوب می شوند. در این دوره ها کلیه تئوری های شبکه های کامپیوتری ارائه می شوند. تست های دانش علمی و آموزش کلیه مسئولیت های تکنسین شبکه نیز در میان آموزه های این دوره ها جای می گیرند. این دوره ها با ارائه مدارک رسمی برگزار می شوند. برخی از معتبرترین مدارک بین المللی در این عرصه به شرح زیر می باشند:

  1. مدرک تکنسین شبکه
  2. مدرک دستیاری، مسیر یابی و سوییچینگ
  3. مدرک سطح حرفه ای شبکه سیسکو

آشنایی با برترین مشاغل در حوزه کامپیوتر

مدیر و تکنسین شبکه

اشتغال مدیر شبکه، در سال های اخیر بسیار بیشتر شده؛ به گونه ای که در سال های اخیر این حوزه کاری کامپیوتری بیشتر از 6 درصد رشد کرده است. افزایش بهره وری در سیستم رقابتی شبکه های امروزی، نیاز به یک مدیر شبکه متبحر را افزایش داده است. به گونه ای که در چند سال گذشته بیش از 2400 شغل جدید در این زمینه ایجاد شده اند. استقبال از تبلت ها و گوشی های هوشمند نیز میزان استفاده از مهارت های این رده های شغلی را افزایش داده است.

ایجاد کسب و کارهای آنلاین و مشاغل اینترنتی نیز در حوزه مدیریت شبکه پیشرفت وسیعی به وجود آورده است. داشتن مهارت در محاسبات ابری نیز تاثیر به سزایی در چشم انداز شغل مدیر شبکه به همراه دارد.
تکنسین شبکه های کامپیوتری

مدیر پایگاه داده ها

این شغل نیز چشم انداز قابل توجهی دارد و قابلیت پیشرفت بسیاری برای آن پیش بینی می شود. هر یک از کسب و کارهای امروزی مقدار بسیار زیادی، اطلاعات دیجیتالی را دریافت کرده و ذخیره سازی می کنند. این مسئله نیاز به مدیران کارآزموده برای جمع آوری و ذخیره سازی اطلاعات را افزایش داده است. سازمان دهی، تجزیه و تحلیل کلیه این اطلاعات نیز در این حوزه شغلی جای می گیرد.

مدیر پایگاه داده ها وظیفه حفاظت از اطلاعات را نیز بر عهده دارد و هر گونه نقص در امور اطلاعاتی سازمان بر عهده او است. پایگاه های امروزی، به اینترنت ابری متصل هستند و به همین خاطر امنیت داده ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. محافظت از داده ها در برابر هکرهای شبکه نیز یکی از وظایف مهم مدیر پایگاه داده ها است.

مدیر فناوری

رشد شغل مدیران فناوری اطلاعات نیز بسیار چشم گیر بوده است. مدیران عرصه فناوری بر کلیه فعالیت های کارمندان آی تی نظارت دارند. با حضور بیشتر کارشناسان آی تی حضور مدیران فناوری نیز الزامی است. رشد مشاغلی از جمله شبکه سازی، توسعه موبایل، مهندسی نرم افزار، مدیریت داده ها، محاسبات ابری و... نیز در این زمینه مورد توجه قرار دارند.

تکنسن شبکه و اطلاعات بهداشتی

این رده شغلی نیز در سال های اخیر با استقبال بالایی از سوی کارفرمایان رو به رو شده است. مراقبت های بهداشتی خانواده ها در سال های اخیر با سیستم های کامپیوتری در ارتباط بوده و پایگاه داده ای به خصوصی برای این دسته از اطلاعات ایجاد شده است. سرمایه گذاری در زمینه ثبت اطلاعات پزشکی در شبکه های مربوطه بسیار بیشتر از پیش شده و این امر در استخدام بیشتر تکنسین های بهداشتی نیز تاثیر گذار بوده است. این شغل در حال حاظر درآمد چندانی ندارد ولی با گذشت زمان، شاهد پیشرفت های شدیدی در این زمینه خواهید بود.

توسعه دهنده وب

این رده شغلی با رشد بیشتر از 10 درصد رو به رو بوده و هر ساله به تعداد کسب و کارهای مربوط به این حیطه شغلی افزوده می شود. با افزایش خدمات آنلاین و توسعه کسب و کارهای اینترنتی طراحان وب نیز پیشرفت بیشتری داشته و موقعیت های شغلی بیشتری برای آن ها ایجاد شد.

ترویج شبکه های اجتماعی نیز در حوزه کاری توسعه دهنده وب جای می گیرد. وجود این شبکه ها تقاضا برای توسعه وب را افزایش می دهد. رقابت در این عرصه و مشتری جویی در کسب و کارهای مختلف نیز از دلایل ترقی این عرصه های شغلی محسوب می شود. این عرصه های شغلی به مهارت های بسیاری نیز نیاز دارند. از جمله آن ها می توان به واکنش گری، رابط کاربری، تجربه کاربری و... اشاره کرد که هر یک در زمینه پیشرفت در عرصه توسعه وب تاثیر گذار می باشند. وجود تجهیزات هوشمند امروزی، مانند ساعت های هوشمند و نمایشگرهای هوشمند، نیاز به این مشاغل را افزایش داده است.

تحلیلگر سیستم های کامپیوتری

سازمان های امروزی هر روز به فناوری های امروزی مطمئن تر می شوند و از این رو صنعت معماری و تحلیل سیستم های کامپیوتری نیز رشد بیشتری داشته اند. مراقبت های بهداشتی نیز از دلایل رشد این حیطه های شغلی محسوب می شوند. ابتکارات مالی در این زمینه، کلیدی برای رشد و پیشرفت در این زمینه هستند. ثبت اطلاعات الکترونیکی پزشکی نیز در دنیای امروزی بسیار متداول شده است. خدمات نسخه های الکترونیکی و سایر نرم افزارهای بهداشتی نیز مستلزم استفاده از سیستم های کامپیوتری هستند.

متخصص امنیت فناوری اطلاعات

یکی از نگرانی های اصلی مدیران فناوری اطلاعات در سازمان های مختلف، خدمات امنیت شبکه است. این نگرانی با استفاده از خدمات متخصص امنیت فناوری اطلاعات برطرف خواهد شد. استخدام متخصص حرفه ای در این عرصه، پیچیدگی حملات سایبری را به حداقل می رساند. این افراد مهارت های سایبری بالایی دارند و خدمات بسیاری را در این عرصه ارائه می دهند. از جمله آن می توان به امنیت عملیات آی تی، امنیت دستگاه موبایل، مدیریت خطر، مدیریت اطلاعات، خدمات شبکه و امنیت مجازی سازی و... اشاره کرد که هر یک از اهمیت بالایی برخوردار می باشند.

توسعه دهنده اپلیکیشن های موبایل

این مشاغل با سرعت بسیار بالایی در حال رشد هستند و نسبت به مشاغل دیگر قابلیت پیشرفت بالاتری دارند. تبلت ها و گوشی های هوشمند، از تقاضای بسیار بالایی در دنیای امروز برخوردار می باشند. شیوه های ارتباطی ما در حوزه کسب و کار، آموزش و ارتباطات روزمره روز به روز پیشرفت می کنند و به طبع نیاز به نرم افزارها و اپلیکیشن های جدیدتر نیز بیشتر احساس می شود. به همین خاطر فرصت های شغلی بیشتری در این زمینه ایجاد شده اند. مهندسی نرم افزار نیز با خدماتی مشابه از جمله مشاغل پر طرفدار در دنیای امروز به شمار می رود.

در ادامه بخوانید : وظایف پشتیبان شبکه

نظرات کاربران

گروههای مقالات
اطلاعات تماس

میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳

02174391800 09128581120 info@imennet.net