• شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
  • info@imennet.net
مشاوره رایگان 02174391800
معرفی پاور ماژول و کاربرد آن

یکی از ابزارهای کاربردی در رک شبکه، پاور ماژول است و با چندین خروجی گوناگون در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند. وظیفه اصلی این تجهیزات، پخش برق در کل رک شبکه است. در این بخش از قطعات و تجهیزات متعددی استفاده می شود که هر یک از آن ها کارایی خاص خود را برای سیستم به همراه دارند. پاور ماژول با وجود قطعاتی مانند سوییچ، روتر، سرور و... تکمیل می شود. این تجهیزات برای کنترل جریان برق در سیستم مورد استفاده قرار می گیرند. کارایی آن بر عملکرد کلی شبکه تاثیرگذار خواهد بود.

پاور ماژول چیست؟

در دیتاسنتر های امروزی از قابلیت های PDU برای نظارت و بهینه کردن سیستم استفاده می کنند. با استفاده از این روش مشکلات مدیریت در دیتا سنترها به حداقل می رسند. فیلتر کردن قدرت، افزایش کیفیت، کنترل از راه شبکه با استفاده از این سیستم به سهولت انجام می شود. قابلیت های پاور ماژول در سیستم نگهداری پسیو شبکه نیز کارایی خواهد داشت. این سیستم دارای یک راه ورود جریان برق است. در هر رک دو نوع پاور قرار می گیرد که یکی به جریان برق شهری و دیگری به برق UPS متصل خواهد شد. این ابزارها و اتصالات مربوط به آن ها کارایی قابل توجهی در سیستم به همراه دارند.
سیستم Power Modules برای پیشگیری از به هم ریختگی از بین قطعات قفسه های برقی مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این تجهیزات نیازی به اتصالات جداگانه وسایل برقی وجود ندارد و شکل نامنظمی در ساختار شبکه به وجود نمی آید. سردرگمی ناشی از اتصالات برقی نامنظم، مشکلات جدی در ساختار شبکه به وجود می آورد. از این رو استفاده از قابلیت های Power Modules مهمتر به نظر می رسد. ماژول ها دسته بندی های گوناگونی دارند و هر یک از آن ها برای مصارف مختلف به کار می روند.

پاور ماژول چیست؟

پاور ماژول چه کاربردی دارد؟

شما می توانید با پیچ کردن یک Power Modules باکیفیت در رک شبکه، برق کلیه تجهیزات موجود در شبکه را تامین کنید. این تجهیزات بیشتر برای تغذیه شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که بخواهیم هر یک از تجهیزات را به صورت مجزا به برق وصل کنیم، با کمبود پریز و فضا روبرو می شویم. اما استفاده از پاور ماژول این مشکلات را به کلی از بین می برد. این تجهیزات به صورت خطی و سوییچینگ مورد استفاده قرار می گیرند.
استفاده از قابلیت های این سیستم سبب بهبود عملکرد دستگاه های الکتریکی می شود و از ایجاد خرابی در این دستگاه ها پیشگیری می کند. در ساختار هر یک از این تجهیزات از قابلیت های ایمنی و حفاظتی استفاده شده که سبب تثبیت میزان ولتاژ خواهند شد. این قابلیت های حفاظتی از ایجاد خسارت در سیستم شبکه پیشگیری می کند. عملکرد این تجهیزات تا حد قابل توجهی به پایداری سرورها در شبکه بستگی دارد.

مطلب پیشنهادی: چرا خرید رک شبکه یک ضرورت است، نه یک انتخاب؟

معرفی انواع پاور ماژول

پاور ماژول ها دسته بندی های گوناگونی دارند و بر اساس نوع پورت و یونیت طبقه بندی می شوند. با در نظر گرفتن ساختار شبکه و کتگوری های به کار رفته در آن نوع پاور ماژول نیز متفاوت خواهد بود. دسته بندی های کلی این تجهیزات شامل موارد زیر می شوند:

  • انواع Power Modules رک اوت
  • Power Modules ایستاده
  • Power Modules رک دیواری
  • پاور ماژول رک مخابراتی

هر یک از این دسته بندی ها در جایگاه خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند. به جز دسته بندی بر اساس نوع کارایی، این تجهیزات بسته به پورت ها و یونیت های مورد استفاده نیز طبقه بندی می شوند که هر یک کارایی خاص خود را در این حوزه دارند.

از نظر پورت

تعداد پورت های به کار رفته در این تجهیزات یک اصل تعیین کننده در ساختار Power Modules است. تعداد پورت ها عملکرد اصلی پاور ماژول را تحت تاثیر قرار می دهد. بر این اساس دسته بندی های زیر برای این تجهیزات ارائه می شوند:

  • پاور ماژول های 9 پورت
  • پاور ماژول 8 پورت
  • پاور ماژول 3 پورت
  • پاور ماژول 6 پورت

پورت های به کار رفته در این تجهیزات برای تغذیه انواع دستگاه های الکتریکی به کار می روند. هر چه مصرف کنندگان این تجهیزات بیشتر باشد، پورت های بیشتری در ساختار Power Modules به کار می روند. حفاظت از سلامت تجهیزات رک در شبکه از وظایف اصلی سیستم پاور ماژول های امروزی است.

پاور ماژول از نظر پورت

از نظر یونیت

جنس بدنه به کار رفته در ساختار پاور ماژول های پیشرفته متفاوت است. بر اساس این ویژگی ها، ساختار کلی این تجهیزات مشخص می شود. جنس یونیت های Power Modules با هم متفاوت است. بر این اساس دسته بندی های گوناگونی از این اقلام کاربردی ارائه می شوند که برخی از آن ها را در زیر مشاهده می کنید:

  • انواع Power Modules با بدنه آلومینیومی با 3 پورت و یک یونیت ارت دار
  • پاور ماژول 5 پورت و با یونیت ارت دار با بدنه آلومینیومی
  • پاور ماژول 19 پورت برای شبکه های وسیع با یونیت های عمودی و فیوز مینیاتوری، بدنه آلومینیومی
  • پاور ماژول 8 پورت با یک یونیت بک تو بک و بدنه آلومینیومی
  • پاور ماژول 33 پورت زیر با یونیت های عمودی و فیوز مینیاتوری و بدنه آلومینیومی

در میان مدل های نام برده شده با پورت ها و یونیت های متفاوت، مدل های 9 پورت کاربردهای وسیعی در این حوزه دارند و با قیمت متوسطی ارائه می شوند. این تجهیزات، لوازم برقی را به صورت استاندارد تغذیه می کنند. به جز مشخصه های نام برده شده، انواع Power Modules از نظر رنگ بدنه نیز با هم متفاوت هستند. برای انتخاب این تجهیزات باید به ویژگی های ظاهری هر مدل نیز توجه داشته باشید.

مطلب پیشنهادی: 5 ویژگی مهم بهترین دیتا سنتر ها و مراکز داده

نتیجه گیری

در این بخش در رابطه با انواع پاور ماژول و ویژگی های ساختاری آن ها اطلاعاتی را بررسی کردیم. این تجهیزات وظایف مهمی در سیستم شبکه های امروزی بر عهده دارند و وجود آن ها برای حفظ ایمنی و حفاظت از تجهیزات برقی اهمیت دارد. شما می توانید در ساختار هر شبکه ای برای پیشگیری از بی نظمی اتصالات، از Power Modules هایی با تعداد پورت های استاندارد استفاده کنید. در بخش هایی از این مطلب به بررسی انواع دسته بندی های پاورماژول شبکه پرداختیم.

نظرات کاربران

گروههای مقالات
اطلاعات تماس

میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳

02174391800 09128581120 info@imennet.net