• شنبه تا چهارشنبه 8:30-17 پنجشنبه 8:30-12:30
  • info@imennet.net
مشاوره رایگان 02188970170
تفاوت تین کلاینت و مینی پی سی ها چیست؟

در این مقاله از ایمن نت قصد داریم نگاهی کلی به تفاوت تین کلاینت و مینی کامپیوتر داشته باشیم. همچنین معایب تین کلاینت و مزایای هر کدام را بررسی نمائیم. تفاوت بین تین کلاینت و مینی پی سی چیست؟ این سوال برای بسیاری از افرادی که می خواهند سیستم قدیمی را با یک دستگاه کوچک و کاربردی جایگزین کنند با آن مواجه هستند. دانستن پاسخ این سوال و جمع آوری اطلاعات مرتبط می تواند به افراد در تصمیم گیری بهتر کمک کند. اگرچه تین کلاینت ها و مینی پی سی ها از نظر اندازه، شکل و قابلیت استفاده بسیار شبیه به هم هستند، اما هر کدام دارای تفاوت های مهمی هستند که می تواند بر تصمیم افراد تأثیر بگذارد. به همین دلیل، در ادامه این مقاله، پس از بررسی جزئیات در مورد ویژگی های هر یک، به تفاوت بین تین کلاینت و مینی پی سی خواهیم پرداخت.

تفاوت تین کلاینت با مینی پی سی

قرن ۲۱ = انفجار اطلاعات

دنیای امروز علم و فناوری به سرعت در حال پیشرفت می باشد. قرن ۲۱ به قرن انفجار اطلاعات ملقب می باشد. قرنی که سرعت تبادل اطلاعات در آن بسیار بالاتر از سده های پیشین می باشد. پیشرفت سریع تکنولوژی، دلیلی بر ظهور پدیده های نوین که زمانی دستیابی به آن ها برای بشر تنها یک رویا قلمداد می شد. از پدیده های نو ظهور و تازه این قرن می توان به موارد مختلف اشاره کرد. از جمله: تکنولوژی بلوتوث، قلب مصنوعی، Skype، سیستم عامل اندروید، ماشین های الکترونیکی، هوش مصنوعی و …

رایانه های رومیزی

با پیشرفت تکنولوژی در حوزه رایانه، مدل های مختلفی از این دستگاه محبوب به بازار عرضه شد. رایانه های رومیزی (Desktop) را می توان، یکی از اولین دستگاه های کامپیوتری خانگی نامید. قابلیت ارتقا از مهمترین ویژگی های رایانه های رومیزی می باشد. با پیشرفت روزافزون در این حوزه، رایانه های مختلفی به بازار عرضه شد. بعد از کامپیوترهای رومیزی، نوبت به معرفی تکنولوژی جدیدی رسید.

لپ تاپ ها

لپ تاپ ها، دستگاه هایی سبک و قابل حمل می باشند که ویژگی های اصلی خود را از پدران خود (PC ها) به ارث برده اند. یکی از معایب در مقایسه تین کلاینت و لپ تاپ ها، هزینه اولیه بالای خرید و عدم ارتقاء این دستگاه ها نسبت به کامپوتر های شخصی می باشد. بعد از لپ تاپ ها نوبت به معرفی تکنولوژی دیگری رسید. تکنولوژی ای جدید و بسیار کارآمد! با تمامی این اوصاف، هزینه خرید رایانه های رومیزی و لپ تاپ ها برای یک سازمان بسیار بالا می باشد.

علاوه بر هزینه بالای اولیه خرید، نگهداری و پشتیبانی از رایانه ها و لپ تاپ ها بسیار زمان بر می باشد. حال با این تفاسیر، نوبت به معرفی تکنولوژی جدیدتری رسید. ورود تین کلاینت ها و مینی کامپیوترها به عرصه تکنولوژی قاعده ی بازی را کاملا عوض کرد. دستگاه هایی بسیار کوچک با مصرف برق پایین، تنها بخش کوچکی از فواید این دستگاه های دوست داشتنی می باشد.

مینی پی سی و تفاوت آن با تین کلاینت

اکثر ما در هنگام خرید یک کامپیوتر به بودجه مورد نظرمان نگاه می کنیم و با توجه به آن قوی ترین سیستم ممکن را سفارش می دهیم. انتخاب بهترین قطعات با توجه به کارائی مورد نظر، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. درصد بالائی از کاربران از کامپیوتر خود، برای انجام کارهای عادی و روزمره استفاده می کنند. مانند وب گردی، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و استفاده از نرم افزار Office. با این اوصاف درصد زیادی از منابع سخت افزاری بدون استفاده می ماند. یکی از راه های جلوگیری از این امر استفاده از کیس کوچک (Mini-PC) می باشد. در شکل زیر نمونه ای از یک دستگاه مینی کامپیوتر را مشاهده می کنید.

از جمله مزایای استفاده از مینی کامپیوتر ها، می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • اشغال فضای کم
  • استفاده از طول سیم و کابل های کمتر
  • سطح مصرف انرژی کمتر در نتیجه کمتر شدن هزینه برق مصرفی
  • استفاده از درگاه های ارتباطی متنوع همچون : DVI – HDMI – Display Port
  • قابلیت پشتیبانی از صدای ۴.۱ کاناله در حد مطلوب و …

Asus GR8 2-TO695 بهترین از هر لحاظ:

مدل رو به رو توسط کمپانی محبوب ASUS معرفی شده است. یک مینی کامپیوتر با قدرت و عملکردی خوب. این دستگاه قدرتی باورنکردنی جهت انجام هرگونه عملیات محاسباتی، برنامه های طراحی گرافیکی و… تا اجرای بازی های واقیعت افزوده (VR) به شما ارائه می دهد. با استفاده از گرافیک ASUS GeForce GTX 1060 می توانید بازی های خود را در حد مطلوب اجرا نمائید.

Dell Inspiron i3050 بهترین قیمت:

بر خلاف اندازه کوچک آن عملکرد فوق العاده ای از خود نشان می دهد. قلب تپنده این دستگاه، مجهز به پردازنده دو هسته ای ۲.۴ گیگاهرتزی شرکت اینتل، به همراه ۲ گیگابایت رم می باشد. همچنین از ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی پشتیبانی می کند. این دستگاه دارای سه پورت USB 2.0 و یک پورت USB 3.0 می باشد. همچنین قدرت کافی برای انجام برنامه های ویندوز را در اختیار شما قرار می دهد. ( البته انتظار نداشته باشید برنامه های قدرتمندی مانند فتوشاپ و ویرایش ویدئو را انجام دهید.)

Intel Core i5 Mini PC NUC بهترین کیس:

دستگاهی کوچک و جمع جور که عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد. این دستگاه دارای تمام اتصال های مورد نیاز می باشد از جمله : دو پورت USB، پورت اترنت، دو اسلات SD، و همچنین یک پورت HDMI. این دستگاه دارای یک پردازنده نسل پنجم Core i5-5250U شرکت اینتل برای اجرای نرم افزارها و برنامه ها می باشد. همچنین دارای یک پردازنده گرافیکی Intel HD Graphics 6000 می باشد و می تواند نیازهای شما را در حد مطلوب برطرف کند.

همانطور که در مقاله های قبل ایمن نت ذکر کردیم، تین کلاینت ها و زیروکلاینت ها دستگاهایی کوچک و آماده برای شبکه های کامپوتری می باشند. این دستگاه ها از کمترین منابع سخت افزاری موجود استفاده می کنند. تین کلاینت ها در مقایسه با مینی کامپیوترها دارای مزایا و معایب تین کلاینت مختلفی هستند. از جمله :

مزایا و معایب تین کلاینت

مدیریت کاربران

در شبکه های مبتنی بر تین کلاینت، تنها کافی است سرور مدیریت شود. به دلیل عدم وجود نقطه ورود به شبکه در تین کلاینت ها، امنیت در این نوع شبکه ها بسیار بالا می باشد. عدم امکان دانلود نرم افزار از اینترنت و عدم وجود هارد دیسک در تین کلاینت ها، یکی از موارد پایداری امنیت در شبکه می باشد. همچنین با استفاده از نرم افزارهای مدیریتی موجود بر روی سرور، می توانید دسترسی کاربران را محدود نمائید.

پروتکل های ارتباطی در تین کلاینت و مینی کامپیوتر

تین کلاینت ها معمولا از دو نوع پروتکل معروف پشتیبانی می کنند:

  1. پروتکل ICA محصول شرکت Citrix که امکان برقراری با سرور را به شما می دهد .همچنین بسیاری از نرم افزارهای تحت ویندوز نیز با این پروتکل قابل اجرا هستند.
  2. پروتکل RDP شرکت مایکروسافت که امکان برقراری ارتباط با سرور را برای شما فراهم می کند.

پهنای باند در تفاوت تین کلاینت و مینی پی سی ها

یکی از مزایای تین کلاینت ها در  تفاوت تین کلاینت و مینی کامپیوتر پهنای باند شبکه می باشد. به دلیل اینکه کلیه فرآیندها باید بر روی سرور انجام شود، ترافیک این نوع شبکه بسیار پایین می باشد. به همین دلیل استفاده از این دستگاه ها در ارتباطات Wan توصیه می شود.

استفاده از سرور

به دلیل استفاده این دستگاه به سرور، در صورت از کار افتادن سرور، کلیه شبکه شما از کار خواهد افتاد. در نتیجه برای جلوگیری از این امر، از روش های مختلفی استفاده می شود. مانند: Load Balancing سخت افزاری و نرم افزاری برای سرور.

سهولت ارتقاء

در صورتی که بخواهید یک تین کلاینت به پشتیبانی شبکه خود اضافه کنید، به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. فقط کافیست یک کاربر جدیدی بر روی سرور تعریف نمائید. همچنین در صورت خرابی یک دستگاه می توانید آن را از شبکه خارج نمائید. به همین راحتی !!!

در ادامه بخوانید: تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت

مینی پی سی یا تین کلاینت کدام را انتخاب کنیم؟

برای خرید تین کلاینت یا مینی کامپیوتر کدام را انتخاب کنیم؟ دانستن تفاوت بین تین کلاینت و مینی پی سی به هر فردی کمک می کند تا یکی از این دو دستگاه را بر اساس مشخصات و انتظارات شخصی خود انتخاب کند. همچنین، در حالی که هر دو جزو بهترین محصولات هستند، یکی از آنها ممکن است عملکرد و تجربه بهتری به شما بدهد.

بنابراین برای انتخاب آسان تر و تصمیم گیری در مورد بهتر بودن تین کلاینت یا مینی پی سی می توانید به راحتی سوالات خود را از کارشناسان شرکت ایمن نت بپرسید. این مجموعه علاوه بر مشاوره در این زمینه، بهترین کیفیت و مدل ها را ارائه می دهد. تمامی این محصولات از برندهای معتبر با بهترین قیمت می باشد. پس در صورت تمایل با فروشگاه ایمن نت تماس بگیرید.

نظرات کاربران

گروههای مقالات
اطلاعات تماس

میدان فاطمی خیابان گمنام بین ششم و هفتم پلاک ۳۴ واحد ۳

02188970170 09128581120 info@imennet.net