
امروزه دیگر چیزی به اسم “فایروال” نداریم!!! بلکه “فایرول” تنها تبدیل به یک نقش ی role شده در تجهیزات فعال امنیتی شبکه از جمله ISFW و NGFW و UTM و DCFW و CCFWها. اما تفاوت اینها در چیست؟ ⭕️ فایروال های UTM تجهیزات UTM یا Unified Treat Management مثل تجهیزات FortiGate و Syberoam و Sophos […]
امروزه دیگر چیزی به اسم "فایروال" نداریم!!! بلکه "فایرول" تنها تبدیل به یک نقش ی role شده در تجهیزات فعال امنیتی شبکه از جمله ISFW و NGFW و UTM و DCFW و CCFWها. اما تفاوت اینها در چیست؟
⭕️ فایروال های UTM
تجهیزات UTM یا Unified Treat Management مثل تجهیزات FortiGate و Syberoam و Sophos و Kerio و... نقش های زیر رو دارند:
- Firewall IPS
- IDS
- App Control
- VPN Concentrator
- Anti-Virus
- DLP
- Email Security
- Antispam
- Content/Web Filtering
⭕️ فایروال NGFW
تجهیزات NGFW یا Next Generation Firewallها مثل Cisco ASA نقش های کمتری رو دارند مثل:
- Firewall
- IPS
- App Control
- VPN Concentrator
و دیگه معمولاً AV نیستند، DLP ندارند و...
- معمولاً از NGFW در محیط های Enterprise استفاده میشه ولی از UTMها معمولاً در محیط های SMB استفاده میشه.
- کلاً رنج feaureهای Security در UTMها خیلی بیشتر در NGFWها هستش ولی بطور کلی Throughput توی NGFWها بیشتر از UTMهاست.
- تجهیزات NGFWها رو معمولاً در لبه شبکه یا Edge Network به عنوان Internet Gateway قرار میدن تا بتونن Internet activityها رو باهاشون کنترل کنن.
⭕️ فایروال های ISFW
فایروال های ISFW یا Internal Segmentation Firewall هم کارشون اعمال امنیت در سطح لایه Access توی شبکه بین سگمنت های داخلی شبکه هستش. (جایی بین Core/Distribute Switchها و Access Switchها در شبکه قرار میگیرن). از لحاظ تعداد پورت هم این فایروال ها به نسبت فایروال های NGFW و UTM و CCFW و DCFW که معمولاً تعداد پورت های محدود دارند مثل 1G و 10G و در بعضی مدل ها هم 40G، تعداد پورت هاشون یا port density بیشتری دارند. از لحاظ featureهای امنیتی هم میتونن نقش های زیر رو داشته باشند:
- Firewall
- IPS
- ATP
- Application Control
مثلاً FortiGate میتونه ISFW باشه. یا DFW توی NSX میتونه ISFW باشه.
⭕️ فایروال های DCFW
فایروال های DCFW یا Data Center Firewallها همونطور که از اسمشون مشخصه امنیت رو برای دیتاسنترها فراهم میکنن و در DC Gateway یا لایه Core قرار میگیرن. از لحاظ featureهای امنتی هم میتونن نقش های زیر رو داشته باشن:
- Firewall
- DDoS Protection
⭕️ فایروال های CCFW
فایروال CCFW یا Cloud Computing Firewallها معمولاً برای شرکت هایی Cloud Service Provider یا به اختصار CSPها طراحی شده اند و از لجاظ محل قرارگیری در شبکه میتونن locationهای متنوعی داشته باشند. از لحاظ featureهای امنتی هم می تونن نقش های زیر رو داشته باشند:
- Firewall
- CGN
- Mobile Security
📌نکته: فایروال های NGFW و UTM و DCFW و CCFW همشون از لحاظ Operation Mode بصورت NAT mode و Route mode عمل میکنن ولی ISFWها Transparent mode هستند.
نظرات کاربران